Mezinárodní výstava koček v Mostě

30.3.2015

Druhý květnový víkend opět přilákala milovníky koček oblíbená již 43. a 44. mezinárodní výstava koček v prostorách Zimního stadionu v Mostě.

Pro návštěvníky byla k vidění celá řada plemen od exotických, perských, polodlouhosrstých, orientálních a somálských  až po  klasické kočky domácí. Kočky v jednotlivých skupinách v obou dnech výstavy hodnotila odborná porota složená převážně ze zahraničních posuzovatelů z Lichtenštejnska, Švédska, Polska a Estonska. V sobotu se uskutečnila soutěž mladých chovatelů, kde děti do patnácti let prokazovaly své nadšení pro chov koček. Následovalo ocenění kočky hlavního sponzora, za KERAMOST, a.s. to byla kočka č. 29 – Mainská mývalí od chorvatské chovatelky. Hlavní částí výstavy bylo tradičně vyhlášení tzv. BIS (Best In Show), která se uskutečnila v závěru každého dne. 

Při závěru nedělního dne výstavy bylo jako dar předáno bentonitové hrudkující stelivo z produkce KERAMOST, a.s. třem zúčastněným útulkům pro bezprizorní kočky (O.S. Srdcem pro kočky, Spolek Jasmína Litvínov a Mostecké kočky).

Výstava v Mostě 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Publikováno v kategorii Kočičí zajímavosti

© KERAMOST, a.s. 2012 | webdesign Karel Hejkal